Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιεί και φέτος μία σειρά σεμιναρίων στο Αίγιο με κεντρικό θέμα «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικο – προνοιακής στήριξης». Το πρώτο εκ των τεσσάρων φετινών σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορί-ζοντες», όπου προσκεκλημένος ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστο-κλής Χριστοδούλου, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρ-νών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο ιερέας ως εμπνευστής, σύμβουλος και ποιμένας – συνοδοιπόρος στις σύγχρονες απαιτήσεις των ενοριτών του».

Στη σημερινή εναρκτήρια συνεδρία παρέστη και ο Πανοσολογιώ-τατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυ-ντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκο-πής Αθηνών, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές τού Μακαριωτάτου Αρ-χιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στον σκοπό και την ωφέλεια του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος.

Την έναρξη κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της καθ’ ημάς Ιεράς Μη-τροπόλεως, Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος, αφού πρώτα μετέφερε τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητρο-πολίτου μας κ. Αμβροσίου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του σημερινού προσκεκλημένου.

Ακολούθησε η εισήγηση του π. Θεμιστοκλέους, ο οποίος, μετα-φέροντας την προσωπική του εμπειρία, έκανε λόγο για τον σημαντικό ρόλο τού ιερέα μέσα στην ενορία του αλλά και για την ποιμαντική πρα-κτική που πρέπει να αναπτύξει προκειμένου να πλησιάσει τον σύγχρονο άνθρωπο, βοηθώντας στην επίλυση των όποιων αναγκών, αναζητήσεων και προβληματισμών του.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ιερέων και του προσκεκλημένου ομιλητή.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ