Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 το Κατηχητικό της νεότερης Ενορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, αυτής του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στην περιοχή Ξηρόβρυση Χαλκίδος, έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Ο δραστήριος Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Ιωάννης Κάββαλος, ευλόγησε την Βασιλόπιτα και εξήγησε στα μικρά παιδιά το νόημά της, ενώ εκείνα ανέλαβαν και έφτιαξαν πολύ όμορφες κατασκευές, με την φροντίδα της Κατηχήτριάς του κ. Χριστίνας Λαχανά.

Το δώρο για το παιδί που βρήκε το φλουρί της Πίτας ήταν ένα χρυσόψαρο σε γυάλα.

Αξίζει να σημειωθεί και μία ακόμη ωραία πρωτοβουλία του Εφημερίου π. Ιωάννου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα, κάλεσε στον Ιερό Ναό όλα τα ζευγάρια τα οποία παντρεύτηκαν ή βάπτισαν τα παιδιά τους στον Ιερό Ναό κατά το περασμένο έτος 2018, προσευχήθηκαν από κοινού μέ τον Μικρο Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας καί, αφού τους μίλησε για λίγο και είχαν εποικοδομητικό διάλογο, ευλόγησε Βασιλόπιτα για τις οικογένειές τους.

Στην Ενορία της Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης, με το ενδιαφέρον του π. Ιωάννου και την συνεργασία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τελούνται κανονικά οι Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό και αναπτύσσονται και άλλες ποιμαντικές δραστηριότητες, ενώ και χάρη στον εξαιρετικά δραστήριο Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ξηρόβρυσης και το αεικίνητο Διοικητικό Συμβούλιό του, ο οποίος στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, πραγματοποιούνται και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όλες υπό την σκέπη και την ευλογία της Αγίας Σοφίας.

Με ιδιαίτερη χαρά και ευχάριστη διάθεση, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 το μεσημέρι, τα Κατηχητικά της Ενορίας των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτά τους, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, ενώ οι δύο Κατηχήτριες Ιουλία Λάζαρη και Αναστασία Τρικοίλη με πολλή αγάπη διηκόνησαν γι’ ακόμη μιά φορά τα μικρά παιδιά, που βρίσκουν αγάπη στην αγκαλιά της Αγίας Εκκλησίας, κάτω από την προστατευτική σκέπη των Αγίων Αποστόλων.

Μετά την Βασιλόπιτα, ο καλός καιρός διευκόλυνε όλους, για να παίξουν διάφορα παιχνίδια στην αυλή της Εκκλησίας.