Με   την  ευκαιρία  της ελεύσεως  της ιεράς   και  θαυματουργού  εικόνος  της  Παναγίας της επιλεγομένης  <Ντινιούς>  εκ  της Βορείου Ευβοίας  η  οποία   τέθηκε  εις  προσκύνηση των  πιστών  το 3ήμερο 5 εως 7 Απριλίου   στον  Ιερό  Ναό  των  Αγίων Κωνσταντίνου  και  Ελένης  Θεολόγου Διρφύων   την  Κυριακή  7  Απριλίου  2019 εσπέρας  τελέσθηκε  το  Μυστήριο  του Ιερού  Ευχελαίου  απο  τον  Πανοσ  Αρχιμ Νεόφυτο  Χασάν  Εφημέριο  Λούτσας Διρφύων  και  του συμπροσευχομένου  Εφημέριου  της Ενορίας  Πρεσβυτέρου Γερασίμου  Βασιλόπουλου   με   την  συμμετοχή  πολλών πιστών  που  προσήλθαν  να  προσκυνήσουν  την  ιερά  εικόνα  και  να  λάβουν  την  χρίση του  ελαίου  ως  ευλογία  και  πνευματική ενίσχυση   διανύοντας  την  κατανυκτική περίοδο  της  Μεγάλης  Τεσσαρακοστής.
Προ της απολύσεως ο π. Νεόφυτος ομίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας αναλύοντας τον στίχο των Χαιρετισμών <Χαίρε, ψυχή της εμής σωτηρίας>.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Γεράσιμος  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Χρυσόστομο για την κανονική άδεια και ευλογία που παρείχε ώστε να μεταφερθεί η ιερά εικόνα απο την Βόρειο Εύβοια στον Θεολόγο δια την προσκύνηση των πιστών αλλά και τον π. Νεόφυτο για την παρουσία του και την τέλεση του ιερού μυστηρίου  και όλους όσους παρέστησαν κατα την ώρα του.
Ακολούθως  μετά  το  πέρας  του  ιερού ευχελαίου  η ιερά  εικόνα  αναχώρησε  για την  Βόρειο  Εύβοια  για  τον  ιερό  ναό  του Αγίου  Νικολάου  Νέας  Σινασού  όπου  και φυλάσεται την οποίαν και συνόδευσαν ο π. Γεράσιμος και ο Εκκλησιαστικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Σάλλιαρης.
Αξιοσημείωτο ότι καθ’ όλοτο 3ημερο της παραμονής της ιεράς εικόνας στον ιερό ναό πολλοί ήταν οι πιστοί απο την περιοχή των Διρφύων και την Χαλκίδα που προσήλθαν να αναζητήσουν την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.