Αλλαγή προεδρικής σκυτάλης στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow

 
Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Εκκλησιαστικό και Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων στο ΒΔ Λονδίνο, αποφάσισε να προβεί σε μερική αναδόμηση. Έτσι, ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, Ερευνητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δρα Παναγιώτη Προκοπίου, Καθηγητή του Βασιλικού Κολεγίου του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Ο Δρ. Κυριακίδης ανέλαβε τα καθήκοντα του Γραμματέα της Κοινότητας.
 
Ακολούθησε η καθιερωμένη επίσημη επικοινωνία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος επικύρωσε την εν λόγω αναδόμηση.
 
Την Κυριακή 10η Ιουνίου, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος κάλεσε τους δύο αυτούς εκκλησιαστικούς άνδρες ενώπιον του εκκλησιάσματος, ανακοίνωσε την αλλαγή, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο προσφέροντάς του ωραία ασημένια εικόνα της Παναγίας μας και συνεγχάρη τον νεοδιορισθέντα Πρόεδρο, ευχόμενος καλή και καρποφόρα θητεία.
 
Ο Δρ. Προκοπίου έλαβε τον λόγο, ευχαρίστησε τους συνεπιτρόπους του που τον εξέλεγαν ομόφωνα στην πολυεύθυνη αυτή θέση και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο για την Πατρική ευχή και Αρχιεπισκοπική ευλογία που του επιδαψίλευσε, με την ευκαιρία της έναρξης της θητείας του.
 
Το Βιογραφικό του νέου Προέδρου έχει ως εξής:
 
Ο Παναγιώτης Προκοπίου γεννήθηκε στην Κύπρο και φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Αρρένων Κύκκου.  Το 1970 μετανάστευσε στην Βρετανία.  Σπούδασε Χημεία στο Imperial College London (1973-76) από όπου αποφοίτησε με άριστα (First Class Hons).  Συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο Κολέγιο με διδακτορική διατριβή (PhD, 1976-79) στην Οργανική Χημεία με τον Νομπελίστα καθηγητή Sir Derek Barton.  Από το 1979 μέχρι το 2017 δούλεψε ως ερευνητής Χημικός στην φαρμακευτική βιομηχανία (GSΚ).  Δημοσίευσε 175 χημικές και φαρμακευτικές έρευνες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Συνεργάστηκε στενά με διεθνώς ανεγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως Oxford, Cambridge, Imperial College, Bristol, Sheffield, Strathclyde, Exeter. Είναι εφευρέτης 3 φαρμάκων της εταιρείας GSΚ (Breo, Annoro, Trelegy) που κυκλοφόρησαν στην αγορά πρόσφατα (2013, 2014, 2018 αντιστοίχως). Πρόσφατα του προσεφέρθη διδακτική θέση στο Kings College του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Σπούδασε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας και αποφοίτησε το 1996.  Είναι Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής από το 1993. Είναι νυμφευμένος την Ευγενία με την οποία απέκτησαν 3 παιδιά, τον Αλέξανδρο, Γεώργιο και Μαρία.
1