Με ευλάβεια κατάνυξη αλλά και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή του μεγαλομάρτυρος αγίου Τρύφωνος στην όμορφη  Βυτίνα η οποία τον έχει τον ‘Αγιο  Πολιούχο αλλά και Προστάτη.

Την Πανυγηρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και του επιχωρίου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση τον οικείο μητροπολίτη και αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Τρύφωνος αναλύοντας την έννοια του μαρτυρίου και προτρέποντας τους πιστούς στην υπομονή έναντι του  μαρτυρίου της συνειδήσεως.

Μετά την  λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου πνευματικού κέντρου της κωμοπόλεως.

Στις εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενώ τήν κυβέρνηση  εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης. Επίσης παρευρέθηκαν η κυρία Φώφη Γεννηματά, οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας και αρκετοί Πρόεδροι συλλόγων και φορέων. Μεγάλη υπήρξε η παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

IMG_4787IMG_4788IMG_4788_1IMG_4789IMG_4790IMG_4792IMG_4793IMG_4794_1IMG_4795IMG_4796IMG_4797IMG_4799IMG_4800