ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ἡ Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, κατά τη Συνοδική Συνεδρία της 16ης Ἰανουαρίου 2018, ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων και με το θέμα του εορτασμού των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας.

Η Ιερά Σύνοδος, εκφράζει τη διαφωνία Της, σχετικώς πρός τήν πρόσφατη απόφαση του Ὑπουργείου Παιδείας, Ἔρευνας καί Θρησκευμάτων περί του ορισμού της ημέρας της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, ως ημέρας «αργίας» και για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Ἐκπαίδευσης, καθώς με τον τρόπο αυτό τα Σχολεία θά είναι πλέον κλειστά την ημέρα εκείνη.

Ἡ Ιερά Σύνοδος, ανακοινώνει προς όλους, ότι στίς Ενορίες της Μεγαλονήσου Κρήτης, μετά τή Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και θα ακολουθήσει κανονικά ἡ καθιερωμένη δέηση «υπέρ της υγείας, της ενισχύσεως και του φωτισμου», των διδασκόντων καί διδασκομένων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης της Πατρίδος μας.

Τέλος, ἡ Ἱερά Σύνοδος εύχεται διαρκή την πρεσβεία των Αγίων Τριών Ιεραρχών, υπέρ της διαφυλάξεως της Ἑλληνικής Παιδείας και της προκοπής και προόδου των νέων ανθρώπων του Τόπου μας.

 

Ἀπό τήν Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδο της Ἐκκλησίας Κρήτης