‘Αλλοι Τώρα Πλέον Κατακρίνουν Τον Σεβ. Μητροπολίτην Ιωαννίνων!

 

ΑΛΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!

ΕΥΓΝΩΜΟΝΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΝ!

_____Με περισσή αγωνία περιμέναμε την επέμβαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (Δ.Ι.Σ.) στη διένεξη, η οποία -χωρίς λόγο- έχει εμφιλοχωρήσει μεταξύ της αναξιότητός μας και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου! Του Σεβ. κ. Μαξίμου, ο οποίος «γυμνή τη κεφαλή», δηλ. με περισσή θρασύτητα, μας εξύβρισε επανειλημμένως μέσα από τις σελίδες της διαδικτυακής εφημερίδος «Romfea.gr».
_______Καταφύγαμε, λοιπόν, στην Ιερά Σύνοδο με τέσσαρες διαδοχικές Αναφορές μας κατά του Σεβασμιωτάτου Αδελφού μας και με ζωηρό ενδιαφέρον περιμέναμε μιά κάποια ανταπόκριση! Η Δ.Ι.Σ. συνεδρίασε από τις 11 έως και τις 13 Δεκεμβρίου λήγ. έτους. Μέχρι αυτήν την ώρα, δυστυχώς, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ή ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ή Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ!  Αυτή η σιωπή μας ενοχλεί αφάνταστα!Εξισώνει τον αδικούντα και τον αδικούμενο!
________Ευτυχώς όμως, ο Πανάγαθος Θεός μας λυπήθηκε! Μας έστειλε δυό πολύ παρήγορα μηνύματα. Το ένα εξ αυτών προέρχεται από διακεκριμένο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά δεν θα το δημοσιεύσουμε, μόνο και μόνο επειδή περιέχει πολύ ταπεινωτικά λόγια για το Μητροπολίτη και Αδελφό ΥΒΡΙΣΤΗ μας! Ωστόσο ευχαριστούμε θερμότατα τον κ. Στέλιο Κασσώτη, ο οποίος μας διεβίβασε το σημαντικό αυτό σχόλιο του Καθηγητού της Θεολογίας! Δεν πρέπει να εφαρμόζουμε τήν αρχήν «οφθαμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος»!
________Θα δημοσιοποιήσουμε όμως το δεύτερο και πολύ παρήγορο μήνυμα, το οποίον έρχεται για να αναπληρώσει «την σιωπή των Αμνών», δηλ. της Ιεράς Συνόδου! Πρόκειται για ένα άρθρο, που δημοσιεύθηκε στην ευφήμως γνωστή και αγωνιστική εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ»  της 7ης Δεκεμβρίου, ήτοι της ημέρας κατά τήν οποίαν, έπειτα από είκοσι (20) τόσα χρόνια σιωπής, γιορτάσαμε τα ονομαστήριά μας! Ήταν το δώρο του Πανάγαθου Θεού στην γιορτή μας! Ένα άρθρο, διά του οποίου ελέγχεται δημοσίως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος  διά την πρός ημάς ασεβή συμπεριφοράν του. Ένα άρθρο, το οποίον συνέταξε και εδημοσίευσεν ο άγνωστος εις ημάς
κ. Δημήτριος Βανδώρος
τ. Διοικητής Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών,
προς τον οποίον έκφράζουμε την ευγνωμοσύνην μας  από τη θέση αυτή. Την ευγνωμοσύνη μας, επίσης, εκφράζουμε δημοσίως και πρός τήν Διεύθυνσιν της αγνωνιστικής και τόσον ιστορικής Εφημερίδος «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ».
________Εμείς από τη θέση αυτή δηλώνουμε δημοσίως, ότι συγχωρούμε τον εν Χριστώ Αδελφό μας, τόσον διά την έπαρσιν, υπό της οποίας κυριαρχείται, όσον και διά την ασεβεστάτην προς ημάς συμπεριφοράν του, ήτοι προς έναν Επίσκοπον, ο οποίος έχει συμπληρώσει ήδη σαράντα δύο (42) χρόνια στην Αρχιερωσύνη, άγει σήμερα τό 81ο έτος της ηλικίας του και -Χάριτι Κυρίου – έχει εκδαπανηθή διά το έργον της Εκκλησίας του Σωτήρος Χριστού.
_________Τέλος, ταπεινά φρονούμε, ότι η Ιερά Σύνοδος οφείλει όχι μόνον να επουλώνη τέτοιους είδους πληγές μεταξύ των Αδελφών Αρχιερέων, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΗ!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 17 Δεκεμβρίου 2018
Σημ. Εις τον αγαπητόν εν Χριστώ Αδελφόν μας κ. Μάξιμον, διά προσωπικής επιστολής, θα γνωστοποιήσουμε τα πολύ καυστικά σχόλια του Πανεπιστημιακού Καθηγητού, ώστε να ενημερωθή.