Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο. Την Εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεώς μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ».

Για πρώτη φορά εφέτος έκανε την εμφάνισή της η Παιδική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υπό την Διεύθυνση  της κ. Χριστίνας – Παταπίας Μήτρου, ψάλλοντας Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και Κάλαντα.

Στο δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Θ. Θωμαΐδης ομίλησε με θέμα: «Εορτασμός των Χριστουγέννων: Τότε και άλλοτε ή τώρα και πάντοτε;». Ο ομιλητής με ευχέρεια και κομψότητα λόγου και αναφορές στο διήγημα του Κάρολου Ντίκενς «A Christmas Carol» (Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα) και στα «τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων» (παρελθόν – παρόν – μέλλον), που παρουσιάζονται σ᾿ αυτό, κατέδειξε ότι η νοσταλγία ξεπερνιέται με την Σάρκωση του Λόγου και δια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, όπου το παρελθόν (η Γέννηση του Χριστού επί Αυγούστου Καίσαρος, ως ιστορικό αδιαμφισβήτητο γεγονός) γίνεται αεί παρόν σε κάθε γενεά με επέκταση στην αιωνιότητα (μέλλον). Έτσι η πρόταση απάντησής στο τότε και στο τώρα, στο άλλοτε και στο πάντοτε είναι: με τον Σαρκωθέντα Χριστό και στην Εκκλησία Του και τώρα και πάντοτε, χωρίς να περιμένουμε «το πνεύμα των Χριστουγέννων» να ζεσταίνει τις καρδιές μας μόνο κατά την εορταστική περίοδο αυτών.

Στο τρίτο μέρος της Εκδήλωσης, η Χορωδία Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, απέδωσε Χριστουγεννιάτικους Εκκλησιαστικούς ύμνους σε Βυζαντινές εκτελέσεις κλασσικών μαθημάτων.

Κλείνοντας την Εορταστική αυτή Εκδήλωση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τόσον τον ομιλητή όσο και τους χορωδούς για την εξερετική προσπάθειά τους. Ιδιαίτερα συνεχάρη το τμήμα της Παιδικής Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας, γιατί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να έχουν μια ωραία παρουσία, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στους συνεργήσαντες Ιερείς του Ι. Ναού, Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους κ.λ.π. ως και σε όλους τους πιστούς, που έσπευσαν να συμμετάσχουν σ᾿ αυτή την πνευματική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, να έχουν ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, εορτάζοντες «νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων».

Εκ του Γραφείου Τύπου